Cursussen

Cursussen, workshops en vrij werken:
U kunt kiezen welke werkwijze het beste bij u past. Werkt u liever alleen kom dan naar de werkplaats, wilt u af en toe advies kunnen vragen dan bent u daar ook op de goede plek. Wilt u iets nieuws leren dan kunt u kiezen uit.

Fietsreparatie

Onder vakkundige begeleiding van een ervaren fietsreparateur leert u hoe u zelf kleine reparaties aan uw fiets kunt verrichten. U gaat een oude fiets opknappen en onderweg komen alle reparaties en werkzaamheden aanbod.

Bloemschikken

Alle even weken is er een cursus bloemschikken. Voor deze cursus vragen wij een vergoeding die kan variëren tussen de € 5,00 en € 7,50. U gaat in ieder geval aan het eind van de middag met een zelfgemaakt bloemstuk naar huis.

Computer

Onze computerdocenten kunnen u wegwijs maken in de digitale wereld. U kunt gebruik maken van de computers van de Hobby of uw eigen laptop meenemen.

Creatief Café

Samen met anderen gezellig met je eigen hobby aan de gang. Elkaar inspireren en helpen. Heeft u wensen of creatieve ideeën die u eens zou willen uitproberen dan is dit de plaats waar dit kan.

Mozaïek & creatief café

De ene week kunt u de basistechnieken van het mozaïeken leren. De andere week kunt u verder gaan met uw mozaïek of aan uw eigen hobby werken.

Glas in lood

Glas in lood is een zeer oude techniek die nu vooral gebruikt wordt om kleurrijke decoraties te maken. Diverse kleuren en motieven van glas worden op maat geslepen en gelegd in loodstrips.

Houtdraaien

Het bewerken van hout met een draaibank is een oude techniek. U leert veel over de verschillende houtsoorten die geschikt zijn, maar ook onderhoud en slijpen van het benodigde gereedschap is onderdeel van deze cursus. Deze wordt op de dinsdag middag gegeven door Geert Leenders.

Houtdraaien inloop

Deze middag is er een ervaren houtdraaier aanwezig die u kan begeleiden en ondersteunen bij het houtdraaien. Het gaat hier om 1 op 1 begeleiding, informeer bij interesse eerst voor meer informatie bij de coördinator.

Sieraden maken

Wij zoeken nog een vrijwilliger om deze cursus te geven.
Sieraden kunnen op allerlei creatieve manieren worden ontworpen en gemaakt. Het is een veelzijdige cursus waarin u ook terecht kunt met al uw vragen of nieuwe ideeën

Kleding maken

Altijd al zelf kleding naar eigen ontwerp willen maken of bestaande kleding veranderen in iets nieuws en hips? Neem zelf stof of oude kleding mee om aan de slag te gaan met de ondersteuning en kennis van onze ervaren docente.

Metaaldraaien en frezen

U leert onder het toeziend oog van een vakkundige metaalbewerker hoe u metaal kunt draaien of frezen. Technieken die zeker aanbod komen zijn: afkorten, schroefdraad tappen, conisch draaien van een as en zoveel meer. Algemene basiskennis van gereedschap en omgang hiermee is gewenst.

3D Printen

In deze cursus leer je wat er allemaal mogelijk is met de techniek van 3D printen. Je leert zelf een 3D tekening maken op de computer en die een voorwerp uit te printen met de 3d printer. Basisvaardigheid op de computer is wel een vereiste voor deze cursus.

Naaldvilten

U leert vormen te vilten van strengen gekleurde lont wol en een scherpe naald waarmee u in de wol prikt en deze zo vormgeeft en als het ware boetseert tot figuurtjes.

Open atelier

Onder begeleiding van een kunstenaar kunt u boetseren, glazuren, tekenen of schilderen.

Schilderen en tekenen

Tijdens deze cursus gaat U ontdekken wat uw kwaliteiten zijn en waar u zich het beste bij thuis voelt. Of u nu met acryl, aquarel, krijt of andere technieken wilt werken het kan allemaal.

Schoenreparatie

Onder begeleiding van een professionele schoenmaker leert u op vakkundige wijze uw schoenen te repareren. U stapt straks op zelf vervangen hakken en zolen onder uw schoenen de wereld weer in.

Speksteen bewerken

Onder begeleiding van een kunstzinnig geschoolde begeleidster leert u verschillende soorten speksteen kennen en bewerken tot herkenbare en of abstracte vormen. U kunt ervoor kiezen om een door u uitgezocht voorbeeld na te maken. Een andere spannende manier is de steen te volgen en van daaruit een onverwachte vorm laten ontstaan. Allebei is goed en kan.

Luisterend oor

Iedereen heeft weleens behoefte aan een luisterend oor. Iemand die onbevooroordeeld naar u luistert en graag hoort wat u bezig houdt. Deze activiteit is verweven in heel het centrum. Er is daarom geen aparte tijd voor gereserveerd. Als het nodig is dan wordt er geluisterd. Wilt u een privé gesprek dan kunt u een afspraak maken.